کد خبر: ۲۶۷ |
۲۶ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۶
| |

دلایل احساس تنهایی ; علائم و راه های درمان آن

دلایل احساس تنهایی ; علائم و راه های درمان آن
اگر دنبال واژه تنهایی هستید ، به احتمال زیاد می دانید احساس تنهایی چگونه است.می شود شما توسط دوستان و خانواده محاصره شوید و هنوز احساس کنید. اما احساس تنهایی چیزی نیست که شما مجبور باشید آن را به تنهایی مدیریت کنید و اگرچه ممکن است سخت باشد ، اما چیزهایی وجود دارد که می توانید انجام دهید تا حس تنهایی را شناخته و آن را درمان کنید.

روز ایران: حس تنهایی یک احساس انسانی جهانی است که در هر فرد پیچیده و خاص است. از آنجا که علت مشترک واحدی ندارد ، پیشگیری و درمان این حالت روحی آسیب رسان ممکن است به طرز چشمگیری تغییر کند.

به عنوان مثال ، یک کودک تنها که در مدرسه برای پیدا کردن دوست تلاش می کند ، نیازهای متفاوتی نسبت به یک بزرگسال تنها دارد که همسرش اخیراً فوت کرده است. برای درک احساس تنهایی ، مهم است که دقیقاً منظور ما از اصطلاح "تنهایی" و همچنین دلایل مختلف ، پیامدهای سلامتی ، علائم و درمان های بالقوه تنهایی را دقیقاً بررسی کنیم.

تعریف تنهایی

دلایل احساس تنهایی ; علائم و راه های درمان آن

در حالی که تعاریف رایج از تنهایی آن را به عنوان یک حالت خلوت یا تنها بودن توصیف می کند ، اما تنهایی در واقع یک حالت ذهنی است. تنها بودن توسط محققان به این معنی است که فردی بیش از یک بار در هفته احساس تنهایی می کنند. 

تنهایی باعث می شود افراد احساس پوچی ، تنهایی و ناخواسته کنند. افرادی که تنها هستند غالباً تمایل به ارتباط انسانی دارند ، اما وضعیت روانی آنها ایجاد ارتباط با افراد دیگر را دشوارتر می کند. تنهایی از نظر بسیاری از کارشناسان لزوماً تنها بودن نیست. در عوض ، اگر احساس تنهایی و انزوا می کنید ، اینگونه است که تنهایی در وضعیت روحی شما تاثیر گذار است.

به عنوان مثال ، یک دانشجوی تازه کار دانشگاه با وجود محاصره توسط هم اتاقی ها و سایر همسالان ممکن است احساس تنهایی کند. سربازی که کار نظامی خود را آغاز می کند ، ممکن است بعد از اعزام به یک استان دیگر ، علی رغم اینکه دائماً توسط سایر اعضای نظامی احاطه شده باشد ، احساس تنهایی کند.

علل تنهایی

دلایل احساس تنهایی ; علائم و راه های درمان آن

عوامل موثر در تنهایی متغیرهای مختلفی می‌تواند داشته باشد. مانند انزوای جسمی ، انتقال به مکان جدید و طلاق است. مرگ کسی که در زندگی فرد قابل توجه است نیز می تواند به احساس تنهایی منجر شود. علاوه بر این ، می تواند نشانه ای از یک اختلال روانشناختی مانند افسردگی نیز باشد. 

تنهایی را می توان به عوامل درونی مانند عزت نفس پایین نیز نسبت داد . افرادی که اعتماد به نفس ندارند اغلب معتقدند که شایسته توجه دیگران نیستند ، که می تواند منجر به انزوا و تنهایی مزمن شود.

خطرات سلامتی حس تنهایی

دلایل احساس تنهایی ; علائم و راه های درمان آن

تنهایی تاثیرات منفی گسترده ای بر سلامت جسمی و روانی دارد ، از جمله:

  • اعتیاد به الکل و مصرف مواد مخدر
  • عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار می دهد. 
  • پیشرفت بیماری آلزایمر
  • رفتار ضد اجتماعی
  • بیماری های قلبی عروقی و سکته مغزی
  • کاهش حافظه و یادگیری
  • افسردگی و خودکشی
  • افزایش سطح استرس
  • تصمیم گیری ضعیف

اینها تمام عوارضی نیست که می توان برای حس تنهایی نام برد. بزرگسالان تنها ، نسبت به افرادی که تنها نیستند کمتر ورزش می کنند. رژیم غذایی آنها چربی بیشتری دارد ، خواب آنها  کیفیت کمتری دارد و خستگی روزانه را گزارش می کنند. تنهایی همچنین تنظیم فرایندهای سلولی را در اعماق بدن مختل می کند و ما را مستعد پیری زودرس می کند.

آنچه تحقیقات درباره تنهایی پیشنهاد می کند

دلایل احساس تنهایی ; علائم و راه های درمان آن

محققان دریافته اند که با ازدواج ، درآمد بالاتر و تحصیلات بالاتر میتوان حس تنهایی را کاهش داد. برای جلوگیری از ایجاد احساس تنهایی  بهتر است ورزش کنید ،  روابط اجتماعی خود را گسترده تر کنید و کمتر در فضاهای  مجازی حضور داشته باشید.  برای پیدا کردن دوست و یا هم صحبت در بیرون از خانه بدون  بدون  برنامه ریزی ، سعی کنید با افراد مختلف ارتباط برقرار کنید. 

 دوستان نزدیک به کاهش احساس تنهایی کمک می کند

محققان همچنین اظهار داشتند که تنهایی هر روزه بیشتر دیده می شود. از سال 1985 ، تعداد افرادی که هیچ دوست صمیمی در ایالات متحده ندارند سه برابر شده است. افزایش اینترنت و از قضا رسانه های اجتماعی تا حدی مقصر هستند.

کارشناسان بر این باورند که کمیت تعامل اجتماعی نیست که با تنهایی مقابله می کند ، بلکه کیفیت آن است .

داشتن فقط سه یا چهار دوست صمیمی برای دفع تنهایی و کاهش پیامدهای منفی سلامتی مرتبط با این حالت روحی کافی است.

احساس تنهایی می تواند مسری باشد

دلایل احساس تنهایی ; علائم و راه های درمان آن

یک مطالعه نشان می دهد که تنهایی در واقع مسری است. در یک مطالعه 10 ساله ، محققان نحوه گسترش تنهایی در شبکه های اجتماعی را بررسی کردند. نتایج نشان داد که افراد نزدیک به فردی که تنهائی را تجربه می کنند نیز 52٪ بیشتر احتمال دارد که تنها شوند. 

چگونه تنهایی را مدیریت می کنید؟

دلایل احساس تنهایی ; علائم و راه های درمان آن

هیچ راهی برای مبارزه با تنهایی وجود ندارد: اگر وجود داشت ، همه از آن استفاده می کردند! اما این بدان معنا نیست که شکست دادن حس تنهایی غیرممکن است ، یا اگر اکنون آن را احساس می کنید تا ابد  همراه شما خواهد بود. در این مقاله از روز ایران چند نکته سریع آورده شده است که برخی از راه هایی که می توانید با افراد زندگی خود احساس آرامش بیشتری داشته باشید را پوشش می دهد:

  • در مورد احساس خود با افرادی که به آنها اعتماد دارید صحبت کنید.
  • به علایق خود فکر کنید و با افراد همفکر خود گشت بزنید (مدرسه یا مرکز جامعه محلی خود را بررسی کنید و ببینید آیا گروهی دوست دارید یا نه). 
  • به هر دعوت اجتماعی که ممکن است به شما برسد ، بله بگویید.
  • احساس تنهایی خود را  یک مشکل بزرگ و حل نشدنی ندانید و آن را یک مشکل نادر ندانید. (مثلاً "مشکلی نیست که من اینطور احساس می کنم" ، "همه گاهی اوقات چنین احساسی دارند") و مانند یک دوست با خود صحبت کنید ("من برای شما اینجا هستم ، این اتفاق می افتد) . 

نکاتی دیگر برای جلوگیری و غلبه بر تنهایی

دلایل احساس تنهایی ; علائم و راه های درمان آن

بر تنهایی می توان غلبه کرد. این کار به یک تلاش آگاهانه از طرف شما برای ایجاد تغییر نیاز دارد. در طولانی مدت ، ایجاد یک تغییر می تواند شما را شادتر ، سالم تر کند و شما را قادر سازد تا دیگران را از طریق مثبت تحت تاثیر قرار دهید.

در اینجا چند راه برای جلوگیری از تنهایی آمده است:

خدمات اجتماعی یا فعالیت دیگری را که از آن لذت می برید در نظر بگیرید

  • این شرایط فرصت های خوبی را برای ملاقات با مردم و ایجاد دوستی و تعاملات اجتماعی جدید فراهم می کند.

انتظار بهترین ها را داشته باشید

  • افراد تنها اغلب منتظر طرد شدن هستند ، بنابراین در روابط اجتماعی خود بر افکار و نگرش های مثبت تمرکز کنید.

بر ایجاد روابط با کیفیت تمرکز کنید

  • افرادی را جستجو کنید که نگرش ، علایق و ارزشهای مشابهی با شما دارند.

تشخیص دهید که تنهایی نشانه این است که چیزی باید تغییر کند.

  • تاثیرات تنهایی در زندگی خود را درک کنید . پیامدهای جسمی و روحی برای تنهایی وجود دارد.با دانستن این پیامدها  می بایست تلاش خود را بکنید تا از این  حس دوری کنید. 

چه عواملی باعث تنهایی جوانان می شود؟

دلایل احساس تنهایی ; علائم و راه های درمان آن

جوانان تغییرات زیادی را در سنین 16 تا 24 سال تجربه می کنند. تغییرات مدارس یا رفتن به دانشگاه می تواند روابط موجود را تحت فشار قرار دهد و  جوانان را از دوستان و نزدیکان آنها جدا کند ، که می تواند احساس تنهایی ایجاد کند.

علاوه بر این ، انتقال به منطقه جدید می تواند بی ثبات کننده باشد. نه تنها ممکن است ارتباطات اجتماعی را از دست بدهند ، بلکه احساس تعلق به یک جامعه را نیز از دست بدهند.

به همین ترتیب ، بازگشت به خانه پس از دور شدن از خانه می تواند جوانان را از دوستان خود تنها و دورتر کند.

تنهایی می تواند منجر به مسائل بهداشت روان شود ، اما گاهی اوقات چالش های بهداشت روان به دلیل انزوای عاطفی و جسمی که ایجاد می کنند ، می توانند منجر به تنهایی شوند.

بزرگسالان معلول جوان به ویژه در معرض تنهایی قرار دارند. اگر به مراقبت شبانه روزی نیاز باشد یا در تعامل مستقل با دیگران با مشکل روبرو شوند ، احتمال انزوای اجتماعی بیشتر است.

مجرد بودن

دلایل احساس تنهایی ; علائم و راه های درمان آن

 شاید اخیراً یک جدایی را پشت سر گذاشته اید ، یا شاید هرگز رابطه عاشقانه نداشته اید. در هر صورت ، حتی اگر یافتن یک رابطه معنی دار به زمان نیاز دارد ، اما برای بعضی از افراد مجرد بودن باعث می شود احساس کنند هرگز عشق پیدا نخواهند کرد. 

عدم تناسب اندام

  فردی که از تناسب اندام مناسبی ندارد و احتمال اینکه با داشتن عزت نفس و اعتماد به نفس پایین خود را دچار احساس تنهایی کند وجود دارد. این فرد با تمایل به پوشیدن لباس های دیگر در ارتباط با افراد مختلفی را خواهد داشت و این عدم تناسب اندام را مانعی برای خود خواهد دانست. و بدین ترتیب حس تنهایی را در خود تقویت خواهد کرد. 

تنهایی و افسردگی در جوانان

دلایل احساس تنهایی ; علائم و راه های درمان آن

تنهایی یک عامل خطرناک قابل توجه برای طیف وسیعی از مشکلات روحی و جسمی است.

بین مشکلات بهداشت روان و تنهایی ارتباطی قوی وجود دارد زیرا تنهایی می تواند منجر به بیماری هایی مانند افسردگی شود. اما مشکلات بهداشت روانی همچنین می تواند افراد را از دیگران جدا کند و این خود منجر به تنهایی می شود.

تنهایی و سلامت جسمی در جوانان

تنهایی همچنین با مشکلات بهداشت جسمی مانند:

  • فشار خون بالا
  • مشکلات خواب
  • کاهش ایمنی

در حقیقت ، تنهایی می تواند به اندازه سیگار کشیدن برای سلامتی شما مضر باشد ، در حالی که فواید سلامتی روابط معنادار همان ترک سیگار است.

چگونه می توان با تنهایی در جوانان کنار آمد

دلایل احساس تنهایی ; علائم و راه های درمان آن

همانگونه که  در روز ایران گفته شد تنهایی همان تنها ماندن نیست. بسیاری از مردم از گذراندن وقت با خود و از تنها بودن در یک روز لذت می برند ، در حالی که دیگران احساس می کنند برای داشتن احساس خوشبختی و امنیت نیاز به تعامل اجتماعی منظم دارند.

جوانان معمولاً احساس تنهایی می کنند زیرا یا به طور منظم با کسی ارتباط برقرار نمی کنند ، یا اینکه توسط افرادی احاطه شده اند اما به آنها نزدیک نیستند یا توسط آنها درک نمی شوند.

تشخیص اینکه چه چیزی باعث می شود احساس تنهایی کنید مفید است. وقتی دانستید که چرا احساس تنهایی می کنید ، می توانید در جهت کنار آمدن و غلبه بر احساس تنهایی قدم هایی را بردارید.

چرا سعی نمی کنید با دیگران ارتباط برقرار کنید؟ شما ممکن است به یک باشگاه یا کلاس مورد علاقه خود بپیوندید یا در جامعه محلی خود داوطلب شوید. اگر این مسئله خیلی طاقت فرسا به نظر می رسد ، بهتر است به جای آن به یک انجمن آنلاین بپیوندید .

اگر دوستان و خانواده ای دارید که به طور منظم با آنها ارتباط دارید ، سعی کنید در مورد احساس خود با آنها صحبت کنید. اما اگر از این بابت راحت نیستید ، سعی کنید با افراد جدید ارتباط مناسب برقرار کنید.

چگونه می توان از تنهایی در جوانان جلوگیری کرد

دلایل زیادی وجود دارد که جوانان تنهایی را تجربه می کنند و تحقیقات انجام شده در انگلیس موضوعات مشترکی را پیدا کرده است که جوانان را در معرض خطر تنهایی قرار می دهد.

این شامل:

  • چالش های بهداشت روان
  • مسائل مربوط به قابلیت دستیابی - به ویژه برای افراد دارای تحرک یا اختلالات حسی ، که دسترسی به حمل و نقل ندارند ، یا توانایی پرداختن به فعالیت های گروهی جدید را ندارند
  • موانع اجتماعی - برخی از افراد به دلیل اختلافات اجتماعی ، فرهنگی و قومی ممکن است احساس تنهایی کنند

اگر با برخی از این معضلات روبرو هستید می توانید از روش های مقابله ای که در بالا ذکر شد برای غلبه بر احساس تنهایی استفاده کنید. می توانید با دیگران ارتباط برقرار کنید ، فعالیت های گروهی جدیدی را امتحان کنید یا از رسانه های اجتماعی برای کمک به شما در حفظ یا توسعه ارتباطات استفاده کنید.

اگر کسی را می شناسید که با تنهایی دست و پنجه نرم می کند یا در معرض خطر تنهایی است ، می توانید به او کمک کنید با دیگران ارتباط برقرار کند. می توانید فعالیت هایی را که ممکن است در غیر این صورت امکان دسترسی به آنها را نداشته باشند به آنها پیشنهاد دهید یا اگر از تعاملات اجتماعی کنار گذاشته شوند آنها را شامل آنها کنید.

منبع:verywellmind-reachout-livehealthily

ارسال نظرات
غیر قابل انتشار:۰
|
در انتظار بررسی:۰
|
انتشار یافته:۰