کد خبر: ۷۳ |
۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۲
| |

اگر می خواهید کرونا نگیرید از این نوشیدنی غافل نشوید

تحقیقات آزمایشگاهی دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی نشان می دهد که ترکیبات شیمیایی از قبیل فلاونوئیدها که در چای سبز و برخی دیگر از گیاهان و میوه ها وجود دارد، خاصیت ضد ویروسی داشته و از تکثیر ویروس کرونا در بدن جلوگیری می کند.

نتایج یک مطالعه جدید که توسط یکی از اساتید زیست گیاهی شناسی دانشگاه ایالتی کارولیای شمالی انجام شده نشان می دهد که ترکیبات شیمیایی موجود در چای سبز و برخی گیاهان دیگر می توانند به طور بالقوه باعث کاهش تکثیر ویروس کرونا شوند.

اگر می خواهید کرونا نگیرید از این نوشیدنی غافل نشوید

ترکیبات شیمیایی مانند فلاونوئیدها قادر به اتصال به آنزیم های موجود در ویروس کرونای سارس ۲ که به رشد ویروس ها کمک می کنند، هستند تا از تکثیر آنها جلوگیری کند. فلاونوئیدها که مشخص شده دارای خاصیت ضد ویروسی هستند، در طیف وسیعی از گیاهان و میوه ها وجود دارد.

پروفسور دی یو ژی (De-Yu Xie)، استاد زیست گیاهی شناسی و زیست میکروب شناسی دانشگاه ایالتی کارولیای شمالی، سال ها در مورد خاصیت ضد ویروسی فلاونوئیدها تحقیق کرده است. وی پس از شروع همه گیری کرونا در ایالات متحده آمریکا به طور جدی روی اثرات این ماده بر ویروس کرونا تحقیق کرد.

پروفسور ژی تحقیقات خود را با استفاده از شبیه سازی رایانه ای و تست های آزمایشگاهی انجام داد. آزمایش های مذکور روی چای سبز، دو نوع انگور موسکادین، پودر کاکائو و شکلات تلخ انجام شد که در مهار آنزیم اصلی پروتئاز در جلوگیری از عملکرد ویروس موثر بودند. در شبیه سازی های رایانه ای و همچنین تست های آزمایشگاهی مشخص شد ترکیبات فلاونوئیدی قادر به پر کردن بخشی از پروتئاز اصلی ویروس هستند. زمانی که این محفظه ها پر شدند، پروتئاز عملکرد مهم خود را از دست داد.

قابل توجه است که در این بررسی ها مشخص شد اثر ترکیبات فلاونوئیدی چای سبز و انگورهای موسکادین بسیار بیشتر از ترکیبات موجود در پودر کاکائو و شکلات تلخ است. چای سبز دارای پنج ترکیب شیمیایی آزمایش شده است که به محل های مختلف در پروتئاز اصلی متصل می شوند و اساساً برای جلوگیری از عملکرد آن بسیار موثر هستند.

به گفته پروفسور ژی، گیاهان از این ترکیبات برای محافظت از خود استفاده می کنند بنابراین جای تعجب نیست که برگها و پوست این گیاهان حاوی این ترکیبات مفید باشد. وی در انتهای توضیحات خود تاکید کرد که استفاده از گیاهان دارای این ترکیبات شیمیایی جایگزین واکسن ها و سایر داروها برای مقابله با کرونا نیستند و مصرف چای سبز یا گیاهان و میوه هایی که حاوی ترکیبات فلاونوئیدی هستند تنها می تواند به کاهش خطر ابتلا و در نتیجه کاهش گسترش همه گیری کرونا کمک کند.

شرح کامل این تحقیق و نتایج حاصل از آن در آخرین شماره مجله مرزها در علوم گیاهی (Frontiers in Plant Science) به چاپ رسیده و قابل دسترس است.


بهداشت نیوز

 
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار:۰
|
در انتظار بررسی:۰
|
انتشار یافته:۰