کد خبر: ۴۵۲ |
۰۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۰
| |
مربای هویج؛ یکی از انواع مرباهای خوش‌طعم و پرطرفدار است که برای صبحانه و عصرانه گزینه بسیار خوبی به شمار می‌آید. مربای هویج خانگی به علت نداشتن مواد نگهدارنده و افزودنی‌ها، سالم‌تر و مقرون به صرفه‌تر از مربای هویج صنعتی خواهد بود.

هویج میوه‌ای سرشار از ویتامین A و بتاکاروتن است. از آنجا که اصولا هویج در همه فصول وجود دارد، مربای هویج را در همه فصل‌ها می‌توانید در خانه تهیه کنید. با روز ایران در این پست همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه مربای هویج

  • هویج یک کیلو
  • آب دو لیوان
  • شکر یک کیلوگرم
  • هل چهار عدد
  • زعفران چهار قاشق غذا خوری
  • گلاب یک قاشق غذاخوری
  • آبلیمو یک قاشق سوپ خوری

طرز تهیه مربای هویج خانگی

مرحله اول

برای تهیه مربای هویج حرفه‌ای در خانه ابتدا هویج‌ها را با دقت شسته و پوست می‌کنیم. بعد از پوست شدن هویج‌ها مجددا باید آن‌ها را بشوییم. سپس صبر می‌کنیم تا هویج‌ها خوب خشک شوند سپس آنها را به صورت ریز رنده می‌کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله هویج رنده شده را داخل قابلمه ریخته و دو لیوان آب به آن اضافه می‌کنیم. تقریبا چهل دقیقه زمان نیاز است تا هویج‌های مربای هویج روی حرارت ملایم نرم شوند.

مرحله سوم

بعد از نرم شدن هویج، شکر را اضافه می‌کنیم و روی حرارت ملایم آنقدر هم می‌زنیم تا شکر کاملا در آب مخلوط شود. در همین مرحله از پخت مربای هویج چهار عدد هل را به مربا اضافه می‌کنیم تا عطر و طعم فوق العاده‌ای به مربا بدهد.

مرحله چهارم

بعد از نیم ساعت زعفران آب کرده را به مربا اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا زعفران مخلوط شود.

مرحله پنجم

زمانی که احساس کردید شربت مربای هویج شما نزدیک به قوام آمدن است؛ یک قاشق غذاخوری گلاب و یک قاشق سوپ‌خوری آبلیمو (ترجیحا تازه) به آن اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم.

مرحله ششم

هر زمان شربت مربا هویج قوام آمد، یعنی پخت مربا تمام شده است. پس قابلمه را از روی حرارت کنار بگذارید و اجازه دهید مربا از حرارت بیفتد و با دمای محیط یکسان شود. در نهایت دانه‌های هل را از مربا خارج کرده و مربا را درون ظرف دلخواه بریزید.

فوت و فن تهیه مربای هویج

  • برای اینکه متوجه شویم، مربا به قوام رسیده است، یک قاشق از شربت مربا بر می‌داریم. پس از اینکه خنک شد، بین دو انگشت خود آن را تست می‌کنیم. در صورتی که شربت مربا بین دو انگشت کش بیاید، شربت به قوام رسیده است.
  • به دلخواه می‌توانید برای دادن طعم بیشتر به این مربا به آن پوست پرتقال هم اضافه کنید.
  • در صورتی که بخواهیم مربای هویج را به صورت مجلسی‌تر درست کنیم، می‌توانیم هویج را به صورت خلالی خرد کنیم.
  • هل را باید به صورت درسته استفاده کنید و ترجیحا بعد از خنک شدن از مربا خارج شود.
  • مربا باید روی حرارت ملایم پخته شود.
  • ظرف مناسب برای درست کردن مربا ظروف مسی، لعابی و استیل هستند.
  • اگر دوست دارید مرباهای دیگر را هم در خانه تهیه کنید می‌توانید طرز تهیه  طرز تهیه مربای کامکوات و طرز تهیه مربای به را هم امتحان کنید.
بیشتر بخوانید
  • طرز تهیه مربای به خوش‌ عطر در منزل با تمام نکات
  • طرز تهیه سس توت فرنگی؛ سس خوشمزه برای روی بستنی یا وافل
اگر بعد از خنک شدن مربا هویج باز هم مربا رقیق بود چکار کنیم ؟

اگر بعد از خنک شدن مربا احساس کردید هنوز مربا رقیق است کمی دیگر بجوشانید.

چرا مربا شکرک می‌زند و راه حل آن چیست؟

در صورتی که مربا با حرارت بالا پخته شود، شهد یا شربت آن خیلی سریع غلیظ می شود، ولی هویج به طور کامل پخته نمی‌شود که همین امر باعث شکرک زدن مربا در کوتاه مدت می‌شود.
به همین دلیل باید مربا با حرارت ملایم پخته شود و یا می‌توان برای این‌که مربا شکرک نزند یک قاشق آب لیموترش به آن اضافه کنید.

چه کار باید کرد تا مربا کپک نزند؟

کپک زدن مربا دو دلیل دارد: اول اینکه اگر شربت مربا خیلی رقیق باشد موجب کپک زدن آن می‌شود و دوم استفاده از میوه‌های ناسالم و خراب شده.

قاعده استفاده از شکر در مربا چیست ؟

قاعده استفاده شکر در مرباها به این صورت است که در میوه‌های شیرین هم وزن میوه شکر اضافه می‌شود اما در میوه‌های ترش ۱٫۵ الی ۲ برابر آن‌ها از شکر استفاده می‌شود.

اگر مربا شکرک زد چه باید کرد؟

مقداری آب جوش به آن اضافه کنید و آن را  بجوشانید.

ارسال نظرات
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار:۰
|
در انتظار بررسی:۰
|
انتشار یافته:۰
آخرین اخبار