کد خبر: ۲۰۴ |
۱۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۸
| |

آموزش طرز تهیه ترشی هندوانه ابوجهل (شپله)

در این مقاله از سایت روز ایران آموزش طرز تهیه ترشی هندوانه ابوجهل (شپله) را آماده کرده ایم . هندوانه ابوجهل گیاهی بوته ای است که در شهرهای غربی ایران رشد می کند و در این مناطق ترشی هندوانه ابوجهل یا شپله پر مصرف است. برخی هندوانه ابوجهل را سمی می پندارند ، در حالی که ترشی هندوانه ابوجهل بسیار پر طرفدار است. در این مقاله به معرفی هندوانه ابوجهل (شپله) و طرز تهیه ترشی هندوانه ابوجهل (شپله) پرداخته ایم.

آموزش طرز تهیه ترشی هندوانه ابوجهل (شپله)

روز ایران:  با  آموزش طرز تهیه ترشی هندوانه ابوجهل (شپله) در خدمتتان هستیم . هندوانه ابوجهل گیاهی بوته ای است که در شهرهای غربی ایران از جمله کرمانشاه و همدان و… رشد می کند.در این مناطق ترشی هندوانه ابوجهل (شپله) پر مصرف است . هندوانه ابوجهل علی رغم مصارفی چون ترشی هندوانه ابوجهل، دارای خواص دارویی و درمانی بسیاری می باشد از جمله خواص شگفت انگیز آن می توان به بالا بردن مقاومت بدن در برابر سرما خوردگی و ضد نفخ ، تحریک و تقویت کبد ، ضد عفونی کردن کلیه اشاره نمود. این در حالی است که برخی تصور می کنند این میوه سمی و کشنده است. در ادامه طرز تهیه ترشی هندوانه ابوجهل را آموزش می دهیم.

مواد لازم جهت تهیه ترشی خانگی هندوانه ابوجهل

خب دوستان عزیزم ، جهت تهیه ترشی هندوانه ابوجهل خانگی به موارد زیر احتیاج داریم :

* هندوانه ابوجهل (شپله) = به مقدار لازم
* نمک
* سرکه
* هویج
* جعفری
* سیر
* فلفل سبز

استفاده از مواد دیگر مانند نعنا خشک، گل کلم، سیب زمینی ترشی و غیره نیز می تواند به خوشمزه تر شدن و بهتر شدن ترشی هندوانه ابوجهل شما کمک کند و به سلیقه خودتان می توانید آنها را اضاافه نمایید.


طرزتهیه ترشی شپله در خانه (ترشی هندوانه ابوجهل)

آموزش مرحله به مرحله تهیه ترشی خانگی هندوانه ابوجهل :

  1. ابتدا تمامی مواد لازم را بشویید و دم و یا چنبه هندوانه ها را جدا کنید.
  2. هویج ها را پوست بکنید و از ارتفاع به 4 قسمت تقسیم کنید .
  3. سپس سبزی جعفری را نیز پاک کنید.
  4. سیر را پاک کنید و همانطور بصورت حبه نگهدارید.
  5. سپس مقداری آب را به همراه نمک بجوشانید و کمی صبر کنید تا خنک شود.
     شپله ها را به همراه دیگر مواد را در آب و نمک بریزید و به مدت ۵ الی ۶ روز هر روز آب و نمک آن را عوض کنید.

نکته: اگر جعفری تازه پیدا نکردید می توانید از جعفری خشک شده هم استفاده کنید.

آموزش طرز تهیه ترشی هندوانه ابوجهل (شپله)

نکته : ظروف حاوی آب و نمک و هندوانه ابوجهل را باید در یخچال نگهداری نمایید تا آب نمک آنها را شل و وارفته نکند.

* پس از گذشت 6 روز شپله را از آب نمک خارج کنید و با آب روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا بجوشد زمانیکه آب جوشید آب آن را دور بریزید و مجدداْ اینکار را انجام دهید تا تلخی شپله گرفته شود.

دقت کنید : ترشی شپله یا ترشی هندوانه ابوجهل نباید زیاد بجوشد زیرا هندوانه ابوجهل خیلی نرم می شود.

* هندوانه ابوجهل را پس از آنکه جوشید بهتر است بر روی یک صافی بریزید تا آبش برود و به مدت یک ساعت صبر نمایید سپس شپله ها را در شیشه های مخصوص ترشی بریزید.
* پس از آنکه مواد ترشی ابوجهل را داخل شیشه ریختید داخل آنها سرکه بریزید و در صورت تمایل کمی هم نمک اضافه کنید و در آنرا محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید بعد از بیست الی یکماه ترشی ابوجهل شما آماده است ولی می توانید مدت بیشتری صبر کنید تا ترشی شما بهتر جا بیفتد.
نکته:ترشی هندوانه ابوجهل حتما باید در جای خنک نگهداری شود.

منبع: می نویسم

 
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار:۰
|
در انتظار بررسی:۰
|
انتشار یافته:۰