مرغ در سفره ما و همچنین در برنامه غذایی خانواده ایرانی یکی از پروتئینهای بسیار پر مصرف است که معمولا بیشتر از گوشت قرمز از آن استفاده میشود.
مرغ در انواع خورشها، پلوها، سالادها، فست فودها و خوراکها استفاده میشود؛ ولی استفاده از آن برای غذای اصلی و به صورت خورش و خوراک رواج بیشتری دارد. روشهای طبخ مرغ معمولا با رب، زعفران و یا به صورت سرخ کرده است که میتوان گفت همگی به اندازه کافی تکرار شدهاند! توصیه ما این است که روشهای قدیمی طبخ مرغ را فراموش کنید و با ما همراه شوید تا با استفاده از یک روش جدید بتوانید یک مرغ خوشمزه و خوش طعم را برای خود و اعضای خانواده تهیه کنید.
در این روش، شما برای پخت مرغ نیاز به سرخ کردن آن و استفاده از روغن ندارید و میتوانید داخل فر اجاق گاز به راحتی این مرغ خوشمزه و سالم را تهیه کنید. در ادامه این مطلب طرز تهیه مرغ داخل فر همراه با نکات مهم و فوت و فنهای مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.
برای شروع کار ابتدا باید مرغ را مزهدار کنید. مرغ را بشویید؛ سپس داخل یک ظرف مناسب بگذارید. سه عدد پیاز بزرگ را رنده کنید. پیازهای رنده شده را داخل یک توری ریز بریزید و کاملا فشرده کنید تا آب پیاز گرفته شود. آب خالص پیاز را با رب انار مخلوط کنید و روی مرغ بریزید. توجه داشته باشید که نباید خردههای پیاز با آب آن مخلوط شود؛ زیرا هنگام پخت در فر میسوزد و ظاهر بدی به مرغ میدهد.
کره را آب کنید و همراه با سیر خرد شده، نمک، فلفل سیاه، پودر پاپریکا و زعفران دم کرده به مرغ اضافه کنید. مرغها را حسابی زیر و رو کنید تا همه قسمتها با مواد مخلوط شوند. حالا درب ظرف را ببندید و آن را به مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال بگذارید تا مرغ مزهدار شود.
سینی فر را آماده کنید. یک عدد پیاز بزرگ را پوست کنید؛ سپس به صورت حلقهای خرد کنید و مقداری از حلقهها را کف سینی فر بچینید. مرغهای مزهدار شده را از ظرف بیرون بیاورید و روی حلقههای پیاز داخل سینی فر بچینید؛ سپس بقیه حلقههای پیاز را روی مرغها بچینید. حالا مایهای که مرغ را با آن مزهدار کرده بودید، روی مرغها بریزید و در آخر سیب زمینی و گوجه فرنگی حلقه شده را روی مرغ و دورتا دور سینی فر بچینید.
روی سینی فر را با فویل بپوشانید و با چنگال چند سوراخ پراکنده روی فویل ایجاد کنید. سینی را در طبقه وسط فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت یک ساعت بگذارید تا مرغها کاملا بپزد. بعد از این مدت زمان کمی از فویل را کنار بزنید و با چنگال یکی از تکههای مرغ را امتحان کنید، اگر کاملا پخته بود، فویل را بردارید و دوباره در فر را ببندید تا آب داخل سینی کم کم تبخیر شود. ده دقیقه آخر گریل را روشن کنید تا مرغها از بالا هم کمی برشته شوند. مرغ فری خوشمزه و لذیذ شما در این مرحله آماده سرو است، نوش جان.
نکته مهم
برای پخت مرغ داخل فر باید حتما مرغ با پوست باشد.
فرارو